Medical taping

Medisch tapen (ook wel medical taping genoemd) is een behandeling met elastische, hypoallergene tape van katoen. De methode komt oorspronkelijk uit Japan maar wordt tegenwoordig veel toegepast in Europa. Medical Taping wordt vaak gezien als iets wat vooral in de sportwereld wordt gebruikt, maar niets is minder waar! Iedereen heeft tenslotte wel eens een gevoelige spier of een overbelast gewricht. Bovendien kan medisch tapen ook worden ingezet om de lichaamshouding te corrigeren, bij de behandeling van nek/schouder klachten en om ontstekingen en vochtophopingen te verminderen.

Hoe gaat dat?

De tape heeft als eigenschap dat er 140% rek in zit. Door de manier van aanbrengen geeft de medisch tape rek op de huid. Dat heeft allerlei positieve gevolgen in het herstelproces na een blessure of lichamelijke klacht. Medical taping zet de spieren en gewrichten niet vast, maar houdt ze juist beweeglijk. Door de speciale manier waarop de tape over de spieren en gewrichten wordt geplaatst, geeft de taping echter wel de ondersteuning. De tape mag meerdere dagen blijven zitten. Het knelt namelijk niet af, maar stimuleert de bloedsomloop.

 

Deze behandelmethode wordt gedaan door fysiotherapeut Roelien van Wester, onze gespecialiseerde therapeut in medical taping.

 

Wil je ook graag van je klachten af?

Neem dan contact met mij op via:

Email: roelien@balanzafysio.nl

Tel: 06-46366347

Web: https://balanzafysio.nl/