Dry Needling

Heb je al een tijdje last van een pijnlijk en/of stijve spier? Voel je wel eens tintelingen of heb je vaak hoofdpijn? Dan is dry needling misschien wel iets voor jou! Dit is een bewezen effectieve behandelmethode binnen de fysiotherapie. Bij lichamelijk problemen met spierpijnen, spierknopen en/of verhoogde spierspanning kan dry needling een behoorlijke verlichting geven. De spieren ontspannen zich op een snelle en langdurige manier.

Waar kan dry needling bij helpen??

  • Verminderen van spierpijn
  • Verminderen van uitstralende pijn
  • Verminderen van de spierspanning
  • Ontspanning
  • Verminderen van een bewegingsbeperking en stijfheid
  • Verbeteren van doorbloeding

Voordat we met de behandeling beginnen hebben we eerst een gesprek met je en doen we lichamelijk onderzoek. Hieruit kunnen wij bepalen welke spieren het meeste gevoelig zijn. Vervolgens gaan wij de dry needling uitvoeren. De behandelmethode werkt met kleine naaldjes. Spieren die problemen geven worden hiermee behandeld. Dit kan al na 1 behandelsessie een goed resultaat geven, maar het kan ook zijn dat er toch meerdere behandelsessies aan te pas moeten komen. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van één naald die in de spieren wordt geprikt. Het inbrengen van de naald doet geen pijn. Het prikken in de spier kan wel een krampachtig gevoel geven. Al snel merk je dat jouw klacht verminderd, maar er kan wel een beurs gevoel komen. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur.

 

Deze behandelmethode wordt gedaan door fysiotherapeut Roelien van Wester, onze gespecialiseerde therapeut in dry needling.

 

Wil je ook graag van je klachten af?

Neem dan contact met mij op via:

Email: roelien@balanzafysio.nl

Tel: 06-46366347

Web: https://balanzafysio.nl/